Søndre Slagen kirke 50 år


Søndre Slagen menighet feirer jubileum og det markeres med flott program som vi håper vil falle i smak. Alle er hjertelig velkommen. Med unntak av konserten med Trygve Skaug og konserten med Sølvguttene, er det fri entré på alle arrangement. 

 

26. OKTOBER KL. 19.00

ÅPNING AV KUNSTUTSTILLING

SØNDRE SLAGEN KIRKE, MENIGHETSSALEN

Mats Hermansson er av utdanning teolog, og virket blant annet som domprost i Visby fra 2007 til 2019. Helt fra ungdomstiden har han vært fascinert av Østkirkens ikonkunst, og har malt bilder som i ordets rette forstand ikke er ikoner, men som absolutt henter sin inspirasjon fra ikonkunsten. Bildene males på gamle, slitne presenninger. Utstillingen vises og skal henge i menighetssalen i Søndre Slagen kirke i tre uker. Kunstneren vil være til stede, åpne utstillingen og fortelle om bildene. Vel møtt til kunstnerisk samvær med enkel servering, prat og litt musikk. Herman Gullhagen spiller piano.

Utstillingen henger i menighetsalen fram til og med 16. november

 

16. novEMBER. KL. 19.00:
FELLESSKAPSKVELD i kirken

FESTFOREDRAG VED
HENRIK SYSE

Søndre Slagen kirke -
en relevant kirke også de neste 50 år?

Henrik Syse er filosof, forfatter, foredragsholder, fredsforsker og ikke minst søndagsskolelærer med mye erfaring som aktiv, frivillig menighetsmedlem. Han er kjent som en både humørfylt og seriøs foredragsholder, og vi er takknemlige for at han vil holde foredrag i forbindelse med jubileet.

Det blir også urfremføring av opuset «Troen, Håpet og Kjærligheten» som Herman Gullhagen har komponert.
Det blir god tid til en matbit og prat  i menighetssalen etter foredraget og musikkinnslaget.

 

24. NOVEMBER KL. 19.00
ARR: HUSVIK BEDEHUSFORENING

FOREDRAG AV EINAR LUNDE
SJØSTUA PÅ HUSVIK

FRA UNDERTRYKKELSE OG KONFLIKT TIL FORSONING OG TILGIVELSE - ET MØTE MED NELSON MANDELA OG DESMOND TUTU

Einar Lunde er et kjent og kjært ansikt gjennom over 40 år i NRK, og ingen har vært ankermann i så mange nyhetssendinger på norsk TV som han. Som utenrikskorrespondent har han dekket kriger, katastrofer, blitt fengslet og nær henrettet. Den sterke formidlingsevnen, hans enorme erfaring og de mange
nervepirrende, dramatiske og fargerike opplevelsene bruker han nå til å holde spennende, innsiktsfulle og humoristiske foredrag.

Musikalsk underholdning ved gruppa «Om og Menn»
Enkel servering

 

27. november kl. 11.00
FAMILIEGUDSTJENESTE
SØNDRE SLAGEN KIRKE

Vel møtt til den første av to festgudstjenester i jubileumsuka.
Det første lyset i advent skal tennes, Maurtua barnegospel er med og synger, og Kari leder gudstjenesten. Det blir kirkekaffe i menighetssalen med gratis pølser og is til alle barn i alle aldre, og det blir kaffe til dem som vil ha det.

 

27. novEMBER KL. 17.00
JULEkonsert med KORX
SØNDRE SLAGEN KIRKE


KorX med band gleder seg over å kunne invitere til sin tradisjonelle julekonsert. Konserten byr på en fin variasjon av julesanger, i ulike sjangre og fra ulike tider. Det er gratis inngang, men kollekt ved utgangen. Overskuddet blir delt med Kirkens bymisjon.

 

28. NOVEMBER KL. 19.00
FRA HONG KONG TIL ESTLAND
SØNDRE SLAGEN KIRKE


Vel møtt til en flott kveld der vi ser tilbake på misjonsprosjekter i Søndre Slagen kirkes historie. Det blir blant annet videohilsen fra Estland. Miriam og Bjørnar Tho kom hjem fra Gran Canaria i sommer, forteller fra sitt arbeid ved Sjømannskirken der.
Enkel kveldsmat blir servert.

 

29. novEMBER. KL. 19.00:
NÅR LIVET BLIR SNUDD PÅ HODET
SØNDRE SLAGEN KIRKE

Når en av dine aller nærmeste dør, endres livet ditt. Sorgen pendler i spenningen mellom det som var og det livet som du skal leve videre. På denne temakvelden vil diakon Ole Hafell utforske ulike forståelser av hva sorg er og dele strategier for hvordan vi kan ta vare på oss selv når vi selv er i sorg. Om det er kort eller lenge siden du mistet en av dine nærmeste, er du hjertelig velkommen. Ole har i mange år hatt samtaler med- og drevet sorgstøttegrupper for barn og ungdom, voksne og etterlatte ved selvmord. Han holder også kurs og foredrag for fagfolk og etterlatte.

 

30. NOVEMBER KL. 19.00
FRA TORNEKRONE TIL SEIERSKRANS
SØNDRE SLAGEN KIRKE

 

Alle som har sittet i benkeradene i Søndre Slagen kirke, har vel latt øynene hvile på det vakre alterteppet som henger på kirkens østvegg. Nå får vi en unik mulighet til å bli bedre kjent med kunstverket og kunstneren bak. Professor em. Reidar Hvalvik vil holde foredrag med tittelen: Tekstilkunstneren Else Marie Jakobsen og hennes alterteppe "Fra tornekrone til seierskrans" i Søndre Slagen kirkeHvalvik har vært ansatt ved Menighetsfakultetet i en årrekke. Hans faglige kompetanse er primært Det nye testamente og den tidlige kirke, samt kristendom og billedkunst. Det blir tid til prat og kveldsmat, kaffe og te.
Steinar Høiback  fremfører jubileumssalmen.

 

1. DESember kl. 18.00
SANGKVELD MED MAURTUA OG FLERE
Søndre Slagen kirke


Vi ser tilbake på mange gode år med Maurtua Barnegospel i Søndre Slagen menighet. Barnekor og barnesang har alltid hatt en viktig plass i menigheten. Vi gleder oss over at det fortsatt myldrer av liv i Maurtua. Velkommen til felles sang for tidligere Maurtua-sangere og konsert med Maurtua Barnegospel, Downstairs Tweens og Malou Aukland som spiller trekkspill.
Til dere som har gått i Maurtua da dere var mindre: Møt opp 1. desember 17.15 utenfor kirken, øvelse 17.30 i kirkerommet i Søndre Slagen kirke til felles gjennomgang av to kjente og kjære Maurtua-sanger.

 

2. DESEMBER KL. 19.00
UNGDOMSKVELD
laget for og med ungdom

SØNDRE SLAGEN MENIGHETSSAL

Ungdom med interesse for musikk, dans og performance har gått
sammen og laget en forestilling. Velkommen til show! Etter show er det åpen kjeller med kiosk, disco, turnering i biljard og bordtennis, åpning av Arcade spillkonsoll.
Vi vil gjerne at du/dere som har en interesse for dans, band, sang, film eller performance melder seg til åpen scene og bidrar inn i forestillingen. Frist for påmelding til deltakelse på Åpen Scene er 18.nov. til SpotlightTenSing@gmail.com

 

3. DESEMBER. KL. 11.00—14.00:
LØRDAGSKAFÉ
SØNDRE SLAGEN KIRKE

Lørdagens lunsj serveres i Menighetssalen kl 11-14. 
Det kan kjøpes salater og kake, kaffe, te og saft. Hele familien er velkommen!

 

3. DESEMBER KL. 17.30, SØNDRE SLAGEN KIRKE
TRYGVE SKAUG - Seine Natt Desember
Trygve kombinerer sine egne julesanger med klassisk julemusikk i ny musikalsk drakt og skaper med det sin helt egen julemagi. Så legg julestresset igjen hjemme og gjør plass til lave skuldre og hvilepuls på den nære og varme julekonserten. "Seine Natt Desember" er en perfekt måte å tre inn i juletiden på .
Billetter kr. 485,-  på www.eventim.no

 

4. DESember kl. 11.00
FESTGUDSTJENESTE

SØNDRE SLAGEN KIRKE

Sang av Johan Christer Novsjø. Domprost Marta Botne og kirkeverge
Ruth Elisabeth Lien Myrvang deltar. Det blir Søndagsskole og Festkirkekaffe med taler og bilder i menighetssalen. Steinar Høiback fremfører jubileumssalmen.

 

17. DESember kl. 18.00, Søndre Slagen kirke
JULEKONSERT MED SØLVGUTTENE

Her vil du høre de kjente og kjære julesangene, i tillegg til annen flott kormusikk som hører høytiden til. Vi kan nærmest garantere julestemning.

Billetter: kr. 475,- (ink. avg.) på TicketCo.no

 

 

Tilbake